Kinderen & Jongeren - Talentum Skip to content

KINDEREN & JONGEREN

Studiecoaching@talentum

In een individuele aanpak rond organisatie, planning en structuur, zoeken we samen naar wat voor jou werkt. Je merkt hierdoor ook een positief effect op je concentratie en motivatie. Zo krijg jij meer vat op je leerproces, word je zekerder van jezelf en ervaar je minder stress bij toetsen en examens. Met andere woorden we werken aan een fijnere studietijd.

HSP-consulent@talentum/ Sensikids-coach

Advies en ondersteuning voor ouders, kinderen en jongeren op het gebied van hooggevoeligheid.

In een aantal bijeenkomsten, individueel of in kleine groep, vertrekken we vanuit de talenten van het kind/de jongere om zo het zelfvertrouwen te versterken en hen beter te leren omgaan met prikkels van buitenaf.

Tegelijk met de kinder- of jongerencursus loopt er ook een cusus voor ouders zodat zij hun kinderen goed kunnen opvangen en ondersteunen. We werken samen rond de talenten en de valkuilen die hooggevoelige kinderen en jongeren hebben om zo een ontspannen opvoedingsstijl te ontwikkelen.

Aanpak van onderpresteren@talentum

Onderpresteren gaat vaak hand in hand met hoogbegaafdheid. Het is belangrijk dat hoogbegaafde leerlingen leren om weer zin te krijgen in leren, en te leren leren. Dit hangt sterk samen met hun motivatie. Ook niet hoogbegaafde kinderen/jongeren kunnen gaan onderpresteren. Via concrete tips en tools werken we een aanpak uit die afgestemd is op jouw situatie en de noden van jouw kind.

In de begeleiding is er, afhankelijk van de noden van het kind/de jongere aandacht voor zelfinzicht, komen tot een groeimindset, helpende versus niet-helpende gedachten, studiecoaching en individuele doelen stellen (talenten ontdekken, interesses en vaardigheden, toekomstvisie, studiekeuze…).

Mindsettraining@talentum

Hoogbegaafde kinderen krijgen inzicht in hoe ze hun eigen capaciteiten tot ontwikkeling kunnen brengen.

Hiervoor bespreken we methoden om de denkstijl die hun leven bepaalt te herkennen, te begrijpen hoe het werkt en hoe zij deze, kunnen veranderen. Zo gaan zij leren fijn vinden en zal hun doorzettingsvermogen groeien.

Sociale vaardigheden@talentum

Deze training wordt in groep aangeboden in de weerbaarheidstraining. Concrete aanpak en data kan u terugvinden onder ’trainingen en workshops’.

Stressmanagement@talentum

Samen gaan we aan de slag om meer flexibel in het leven te staan en zelf opnieuw de touwtjes in handen te nemen, in plaats van steeds je stress of spanning onder controle te houden.

Assertiviteitstraining@talentum

We maken samen een plan waarin we aanpakken wat jij nodig hebt om op de manier die bij jou past voor jezelf op te komen. Aan de hand van concrete oefeningen ga jij meer bewust worden van je valkuilen en meer voor jezelf opkomen.

ACT voor kids@talentum

Acceptance and commitment therapie leert je kind/jongere om gevoelens en gedachten niet in de weg te laten staan van wat hij/zij zelf belangrijk vindt om te doen in het leven.

Het rijkt een gamma van tools aan om onbevangen en nieuwsgierig te kunnen blijven en niet gevangen te raken in gevoelens en gedachten.

(Faal)angst@talentum

(Faal)angst kan heel erg lastig zijn om mee om te gaan en je heel erg beperken. Aan de hand van verschillende therapie-modellen zoeken we wat jij nodig hebt om de negatieve spiraal te doorbreken en te doen wat werkt.

Omgaan met HB, ASS, ADHD, …

Psycho-educatie kan heel veel verduidelijken over hoe je in elkaar zit en wat je nodig hebt om jezelf goed te voelen in het leven.