Kinderen & Jongeren

Studiecoaching@talentum

In een individuele aanpak rond organisatie, planning en structuur, zoeken we samen naar wat voor jou werkt. Je merkt hierdoor ook een positief effect op je concentratie en motivatie. Zo krijg jij meer vat op je leerproces, word je zekerder van jezelf en ervaar je minder stress bij toetsen en examens. Met andere woorden we werken aan een fijnere studietijd.

HSP-consulent@talentum/ Sensikids-coach

Advies en ondersteuning voor ouders, kinderen en jongeren op het gebied van hooggevoeligheid

In een aantal bijeenkomsten, individueel of in kleine groep, vertrekken we vanuit de talenten van het kind/de jongere om zo het zelfvertrouwen te versterken en hen beter te leren omgaan met prikkels van buitenaf.

Tegelijk met de kinder- of jongerencursus loopt er ook een cusus voor ouders zodat zij hun kinderen goed kunnen opvangen en ondersteunen. We werken samen rond de talenten en de valkuilen die hooggevoelige kinderen en jongeren hebben om zo een ontspannen opvoedingsstijl te ontwikkelen.

Aanpak van onderpresteren@talentum

Onderpresteren gaat vaak hand in hand met hoogbegaafdheid. Het is belangrijk dat hoogbegaafde leerlingen leren om weer zin te krijgen in leren, en te leren leren. Dit hangt sterk samen met hun motivatie. Ook niet hoogbegaafde kinderen/jongeren kunnen gaan onderpresteren. Via concrete tips en tools werken we een aanpak uit die afgestemd is op jouw situatie en de noden van jouw kind.

In de begeleiding is er, afhankelijk van de noden van het kind/de jongere aandacht voor zelfinzicht, komen tot een groeimindset, helpende versus niet-helpende gedachten, studiecoaching en individuele doelen stellen (talenten ontdekken, interesses en vaardigheden, toekomstvisie, studiekeuze…).

Mindsettraining@talentum

Hoogbegaafde kinderen krijgen inzicht in hoe ze hun eigen capaciteiten tot ontwikkeling kunnen brengen.
Hiervoor bespreken we methoden om de denkstijl die hun leven bepaalt te herkennen, te begrijpen hoe het werkt en hoe zij deze, kunnen veranderen. Zo gaan zij leren fijn vinden en zal hun doorzettingsvermogen groeien.

Sociale vaardigheden@talentum

Stressmanagement@talentum

Assertiviteitstraining@talentum

ACT voor kids@talentum

(Faal)angst@talentum

Omgaan met HB, ASS, ADHD, …

Typ en druk op Enter om te zoeken.