Symposium Talent in Groei

Nicole Dewinter, Psychotherapeut HB en hoogsensitief: geniet van je HSP-talenten in werk en leven

In deze informatieve lezing neemt Nicole Dewinter je mee in de nieuwste wetenschappelijke inzichten m.b.t. het hoogsensitieve brein. We bespreken hoe het komt dat hoogsensitieve personen informatie zo anders opmerken, verwerken en intenser kunnen reageren. Hierbij bekijken we de linken met hoogbegaafdheid. We belichten de unieke talenten en kwaliteiten die jouw HSP-zijn met zich meebrengt zodat deze, samen met de nieuwe inzichten, je minder vatbaar maken voor o.a. overprikkeling, nazinderende emoties, stress, (faal)angst/perfectionisme, uitstelgedrag en sociale afwijzing. Kortom, je wordt gelukkig hoogsensitief in werk en leven.

Nicole Dewinter is opgeleid in de psychologie, psychotherapie, stress- en burn-outcoaching en loopbaancoaching. Zij is actief als HB Professional binnen het team van Samen Slimmer Groeien en is coördinator van haar groepspraktijk Talentum waar zowel kinderen, jongeren als volwassenen terecht kunnen.

Nicole specialiseerde zich in hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en het stress-systeem en maakt deel uit van het expertenteam HSP in Vlaanderen o.l.v. dr. Séverine Van De Voorde. Nicole ontwikkelde vormingen en (groeps)trajecten voor HSP en HB die worden aangeboden zowel in binnen-als buitenland.

Symposium Talent in Groei

Talent in groei, ofwel talentontwikkeling bij hoogbegaafden. Het is een torenhoog cliché dat hoogbegaafdheid geen garantie op geluk, succes op school of op de werkvloer biedt. Menig ouder, opvoeder en professioneel begeleider vraagt zich dan ook af hoe ze de talentontwikkeling van de hoogbegaafde het beste kunnen ondersteunen.

Met deze studiedag willen we goede praktijkvoorbeelden delen en met interactieve lezingen en workshops actuele wetenschappelijke kennis tot bij ouders, leerkrachten en professionelen brengen. We willen in onze praatcafés mensen ook de kans geven om met elkaar in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. De dag eindigen we met een panelgesprek en een drink. De opbrengst van het symposium gaat volledig naar het Steunpunt Onderpresteren vzw. Hiermee proberen we ons aanbod uit te breiden en betaalbaar te houden voor iedereen.

De sprekers

Dagvoorzitter drs Walter Damen en dr Ophélie Desmet ontvangen je graag om 9u30

Prof dr Anouke Bakx brengt de Keynote: Motiveren van (hoog)begaafde leerlingen: waar ga jij van aan?!

Daarna gaan we verder in parallelsessies met o.a. dr Ophélie Desmet, dr Eleonoor Van Gerven, drs Sabine Sypré, Tania Gevaert, Karolien Oyen, Katrijn Dewaele, Katrijn Pools, Nicole Dewinter, Shirley Leveque, Evi Valgaerts, Lies Thomas, Lieve Olaerts en Romy Loosveldt.

Workshops en praatcafés voor ouders, leraren, coaches, mentoren,