“Re-Connect” voor hoogbegaafde volwassenen

Week hoogbegaafdheid

Met een inschrijving voor deze workshop heb je jezelf een mooi cadeau gegeven, namelijk het investeren van tijd in jezelf en het opzoeken van manieren om balans te vinden tussen je hoofd en je lichaam, om te ontstressen en energie te tanken. Je kiest voor een bijzondere én laagdrempelige aanpak in deze workshop van Re-Connect voor hoogbegaafde volwassenen en daar ga je geen spijt van krijgen

In deze workshop maak je –behalve met het thema “hoogbegaafdheid” – kennis met mindful wandelen.

Het gaat over rust vinden in de natuur en steeds meer verbinding met jezelf maken. Re-Connect schenkt enerzijds aandacht aan het verbeteren van het fysieke welbevinden, bijvoorbeeld door het laagdrempelig wandelen en bewegingsoefeningen in open lucht. Anderzijds is er ook aandacht voor ontspanning en het vinden van energie, waardoor ook je mentale gezondheid erop vooruitgaat. Dat is een winnende combinatie om meer grip te krijgen op je leven, je energiepeil en je geluksgevoel. We gaan met de voeten op de grond en het hoofd in de wolken, zeg maar.

In de workshop gaan we je laten kennismaken hoe dat voelt, deels door een  theoretische basis rond kennis van hoogbegaafdheid en anders zijn en denken, én vooral door in de praktijk naar buiten te gaan en hierin balans te vinden en samen te ervaren.

Infomoment Loopbaanbegeleiding Talent In Groei

Week hoogbegaafdheid

Tijdens dit online infomoment nemen we jullie mee in het unieke concept van ons gloednieuwe loopbaancentrum dat vanaf 1/1/2024 actief is, speciaal voor iedereen die zich herkent in het landschap van hoogbegaafdheid.

Door: Tania Gevaert en Nicole Dewinter

Inschrijven via inschrijvingsformulier op de website: www.talentingroei.be

Mindful hoogbegaafd voor kinderen (8 – 12j)

Week hoogbegaafdheid

Tijdens deze workshop nemen we de kinderen mee in verschillende technieken op een speelse en creatieve manier (gezelschapspelen, verhaaltjes, tekeningen, rollenspelen, …) om hen anders te leren omgaan met stress, angst en andere intense emoties.

Door: Bente Leysen

Oudergroep: hoogbegaafd opvoeden, hoe doe je dat?

Week hoogbegaafdheid

In deze workshop gaan we in op diverse thema’s die het opvoeden van hoogbegaafde kinderen en jongeren tot een uitdaging kunnen maken. We merken dat ouders vaak met de handen in het haar zitten omdat de klassieke opvoedingsprincipes niet werken. Hierdoor botsen ze op heel wat onbegrip uit de omgeving of lijken ze er weleens alleen voor te staan.

Daarom willen wij ouders met elkaar in contact brengen om te praten met gelijkgestemden over o.a. hoe je hoogbegaafdheid integreert in een verbindende opvoeding, hoe je kan omgaan met intense en extreme emoties en deze op een positieve manier kan inzetten in je opvoeding, we staan stil bij de schoolomgeving en eventueel faalangst en perfectionisme zodat jij als ouder opnieuw op een positieve verbindende manier kan genieten van jouw kind/tiener.

Door: Sofie Van den Branden en Nicole Dewinter